Biz bir lezzet ailesiyiz
Aslanboğa kokoreç kurulduğu günden bugüne müşterilerine kaliteyi ve lezzeti en iyi şekilde sunmayı amaçladı. Kendi üretim tesisinde imal ettiği kokoreç şişlerini ve lezzetlerini Balıkesir halkına 7/24 ulaştırırken, Türkiye'nin dört bir yanına da kendi üretimi olan kokoreçlerinin toptan dağıtımını yapmaktadır. Özellikle İstanbul ve Ankara bölgelerinin vazgeçilmez tercihi olan Aslanboğa, kalitesini her geçen gün daha büyük kitlelere ulaştırmaktadır.
Sokakta pişen lezzet olarak adı ün yapmış kokoreci, kaliteyi ve sağlığı da katarak restaurant güvencesiyle Balıkesirli hemşerilerimize sunuyoruz. Bay bayan personelimiz hizmet verirken, siz de ailenizle gelip bu lezzeti güvenle doyasıya yaşayacağınız ortamı bulacaksınız. Gecenin ilerleyen saatlerinde acıkmanız artık sorun değil. İster bay ister bayan olun, ister ailecek ister yalnız mekanımız her saat açıktır.
- Hızlı Servis
- Steril ve Temiz ortam
- Açık-kapalı aile mekanları
- Gece geç saatte dahi bayan personel
- 7/24 Kokoreç
%100 Memnuniyet
Hızlı servis
Geniş Mekan
Kokoreç nedir? Ne Değildir?
Kokoreç, Anadolu ve Balkanlarda, koyunun ince bağırsağından ve bumbardan yapılan, şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemektir Kokoreç sözcüğünün kökeni Yunanca kokorótsi sözcüğünden ziyade Arnavutça kokërroz ya da Ulahça kukuretšu sözcükleridir. Bu üç sözcük de "mısır koçanı" anlamına gelir. Kokoreç Türkçeye Yunancadan geçmiştir. Ömer Seyfettin Lokanta Esrarı adlı hikâyesinde, Atinalı bir Rumun lokantasında ilk kez kokoroç ile tanışmasını anlatır.
Şişler genellikle kokoreç için özel hazırlanmış mangallarda yatay bir konumda asılı bir şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartmadan sonra kesit kesit alınarak, bol baharatlanır. (İsteğe bağlı olarak) iki bıçak yardımıyla kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. En çok tercih edilen baharatlar kimyon, kekik ve acı kırmızı pul biberdir.HAZIRLANIŞI
Kokoreç yapımında kullanılan bağırsaklar büyükbaş veya küçükbaş hayvanlara ait olabilmekle birlikte lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağın kullanımı tercih edilir. Öncelikle bağırsaklar içten ve dıştan temizlenir. Kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılır. Uzunca bir şişe bumbarlar geçirilerek başlanır. Daha sonra ince bağırsaklar şişin etrafına defalarca dolanır. Ara ara ince yağ tabakaları yerleştirilir.